Saturday, November 26, 2011

Yes. I do ;)

Assalamualaikum. 

Hei ! Glad to be at home ryte now. Selesai bergelumang dengan segalabendayangserabutluaralam.Fuh !

Bermula sudah pengakhiran bagi semester 5. Wow ! Tetiba dah sem 5 kan ? Tak percaya. Seperti baru semalam aku baru habis LI, rasa baru semalam aku kelamkabut buat report Li sampai  tak cukup tangan padanmuke lainkali buat lagi last minit . Sob sob. Mak, nak hug sikit...

Bercakap pasal sem 5, nothing much interesting, as usual, di mana ada kegembiraan, tetap terselit kedukaan. Pahit maung diharung bersama. Cuma kuat tak kuat je persoalannya. Tapi seriously la memang rasa sekejap sangat berada dlm sem 5 ni, khamis lepas baru je habis final paper. Huh, rasa macam nak nangis berguling2 sebab tak dapat buat yang terbaik dan mencurahkan apa yang dipelajari selama aku 4 bulan masuk kelas. Apa yang diharapkan mudah2an idea mencurah2 seperti ladang gandum seperti tidak kesampaian, hanya mampu bertawakal pada Allah, takut kena repeat. Tak sedia untuk ke arah tu =(

Pasal rumah sewa. Ni yang best nak ghoyak ni. muehehe. Pakcik Ashaari (betol ke ?) thanks so much kerana sudi belanja kami berenam makan dinner (bunyik nak sedap je kan) untuk second time. Masih terngiang2 lagi kupang masak hape ek, ketam masak black pepper (hentam), ikan siakap 3 rasa, panggang (hentam lagi), udang masak sambal, sotong goreng tepung lagi apa ek...pelik, makan dengan nasi lemak..tapi yang penting dah masuk perot. Ulat aku dah berjaya kaut. Sedap. mantap. walau ada rasa pahit2, masin, its normal lah kan..Jangan ingat badan kitorang kecik, kitorang tak bole habiskan, (semua ni bole bawak g majlis, jgn risau..hihi)..dah nak balik, offer pulak abc, drpd bangun, tetiba duduk balik, betapa pelahapnya, tapi tu semua omong kosong, kalau nak mkn abc, duit uma sewa untuk sem depan kene up...nehi ! Okey semua balik sambil belai2 perot. Mudah2an rezeki Pakcik dimurahkan Allah dan mudah2an sem depan bole belanja kami lagi .. (dan muke aku lah yang kene merayu...T___T.. Takpe..aku sanggup ;p)


Jiran sebelah. Kiri. Hai untuk sem depan (kalau korang duduk lagi) Babai untuk sem ini. Dulu sangat tak suke korang. Suke buat bising. Mana taknya kan, anak2 jantan. Lama2 dah terbiasa. Kalau korang takda rasa tak lengkap hidup (ehem !) . Pagi petang siang malam mulut korang je kan. Kalah kami yang gadis ini. Usik mengusik membawa bahagia (kan juwana ?). Kitorang sombong, keluar rumah muka ketat ! Tak tahu dalam hati ada taman, tak lama selepas itu, mulalah main2 bagi surat bernombor telefon bagai, sorok dalam kasut (ingat comel ke ?), last2 surat tu kita tampal dalam bilik, buat koleksi..dan adegan bermula dengan sorok2 kasut, bertegur sapa walau tak banyak yg diungkap (wah !)..memang tak bole blah diorang ni,,, wahai anak2 ikan, kitorang ni senior laaaa...hormat hormat..haisyyy..oke tiba part hampir2 ke hujung sem, terdengar diorang berkemas2 nak balik, angkut segala jadah barang, tetiba terlintas idea nak berutus surat..idea si eira..hai hai.Yela, takut terkilan tak dapat berbuat baik kpd jiran kan? Surat berinti lukisan rumah kami hasil nukilan mai..aku tukang sumbat dalam kasut dengan siap bertelekung..tak sedar esok ada paper geoteknik..haha..risau jugak diorang tak reply balik. ngendap punya ngendap diorang terperasan di sebalik tingkap (oke aku malu). Esok pagi jumpa surat yang sudah di reply, 7 muke orang berupa kartun. comel. (setakat buat geli2 je bolelahhh). Tampal lagi satu koleksi kat dinding. mungkinkah episod ini akan bersambung ??

Lepasni, sem 6 pulak menanti. Habislah kau temah. Bergelut sana sini. Cuti 3 minggu je. Kedekut taik hidung masin. Huaaaa...lepastu lepastu....(errr macam horror je aku nak sambung ayat tersebut)


Rindu sudut nilam...eh .




p/s; Tak ngantuk. Effect dah biasa tidur lambat. Okebai..

4 comments:

  1. santeq nyew sudut nilam kau ya....haha

    ReplyDelete
  2. kan? tapi lupe nak snap surat2 itu skali..haha

    ReplyDelete
  3. haha oo slame ni korg men surat2 eh haha ;DD

    ReplyDelete