Monday, September 10, 2012

Macam mana Hidup ?

Assalamualaikum..

Tak terlambat rasanya nak ucap Selamat Hari raya aidilfitri kan ? =.= Walaupun aku langsung dah tak terasa bahang-bahang perayaan tu lagi. Sempat lah menikmati 2 minggu raya dengan orang-orang tersayang :)

So how come about the new phase of life? Cehceh macam baru nikah je ! Erm erm so far so good lah. Baru 2 hari start class which is the class start on Sunday =.=. Lecturer okey and majoriti Dr ye puan-puan. Yer aku jakun. Dulu study Poli semua just panggil encik cik n puan. 

Tapi sebenarnya banyak je aku pening kat sini. Dengan urusan PTPTN lagi (tak habis-habis!), urusan drop subject, urusan irihati (+ve) ni dengan orang-orang pandai lebih-lebih lagi budak lepasan diploma cam aku, sekali tengok result-result dia every sem peh nak pengsan aku. Dia boleh je dapat u lagi baik macam uthm or utm ke, tapi dah rezekinya dapat sini, teruskan jelah kan...Lagi satu, majoriti intake baru ni semua lepasan stpm and matrik weh. Rasa rendah diri lagi. Aku yang ada diploma ni pun macam zero je. Pun jarang di mention masa minggu orientasi sebab kebanyakan lecturer expect semua budak-budak dua di atas hewhew !

Okey mari teruskan, kalau ada rezeki kitorang drop subject, macam heaven sikit lah. Lebih-lebih lagi mekanik kejuruteraan yang ala-ala mekanik strukur and teori struktur tu, macam kacang kuda je beb nak belajar =.= . Erm for those yang kene belajar tu, janganlah tanya kat aku kan. Seiously aku ni tak reti nak ajar orang dan aku tak cukup ilmu tengoklah masa amik teori struktur (sem 6)tu, blur sedunia . Aku kedekut ? no, daripada aku buat ajaran sesat, baik aku tarik diri awal-awal..

Aku sorang-sorang kat sini. Budak-budak poli aku mana? mana ? Sampai hati tinggalkan aku. Dan aku perlu mula buat kawan dari bawah lagi. That means macam bayi yang dilahirkan *tetiba. Takde siapa kot yang nak geng dengan aku sebab dah tua (okey tipu)..nasib rumet i ambil same course..ke hulu ke hilir dengan dia je la walau pangkat dia adik je pun..fyi she called me ahkak ..brrr..ada member kat sini pun tapi senior buat apa, dah la lain course...(ayat nak pasrah je)..eh budak-budak kelas pun ramai yang okey en en..

Takpe. Aku kan jiwa kental dan untuk minggu ke-2, takde lagi perasaan homesick :) tapi tengok lah nanti raya haji merana tak kalau tak dapat balik :"( again and again haya.

Ramai senior kata ENTECH aktif hoyeah. nampaknya aku tak tersilap pilih alhamdulillah. Dan ENTECH adalah budak paling glamour u ! <---- metafora hiperbola segala keluar. Dan skop kerja adalah meluas. Ya Allah permudahkan rezekiku dan permudahkan urusan perjalanan hidupku amin..


Mai hopefully ko dapat sini jugak. Nanti dapatlah kita pergi pantai saban hari untuk berjimba :P


p/s : Mengharap perangai gila-gila classmates sama dengan classmates dka1-6b..
       Rasa lost nak karang lagi panjang sebab biarkan lappy berjam-jam ditinggal sepi oleh kerana                                   menyinggah ke teratak orang lain. That's all. Assalamualaikum :) 


1 comment:

  1. SELAMAT BELAJAR KAWAN...HEW HEW <--- gelak stail ko~

    ReplyDelete